Principals qüestions defensades pel grup municipal del PSC a Montcada i Reixac al ple de juny.

#MésParticipació

Modificació del reglament de participació ciutadana 

Des del PSC hem votat a favor de la proposta per iniciar els tràmits per a la modificació del reglament del a participació ciutadana i l’aprovació de la comissió d’estudi que s’encarregarà de la seva redacció (enllaç pdf). 

Per què?


L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha estat pioner en la participació ciutadana i volem que continuï sent així. Per això hem demanat que la modificació d’aquest reglament tingui en compte també a totes les entitats, als diferents tècnics i que es tracti realment d’un procés participatiu on s’escoltin totes les veus més enllà dels representants polítics que formaran part de la comissió d’estudi

#MésAjudes

Aprovació inicial de les bases d’ajuts a les escoles bressol municipals  

Durant el ple municipal de juny s’han aprovat inicialment i per unanimitat les bases dels ajuts a l’escolarització i servei de menjador per a les famílies amb nens escolaritzats a les escoles bressol municipals durant el curs 2016-2017 (enllaç pdf).

Per què?


Des del PSC creiem que és una bona notícia l’ampliació dels ajuts a les beques a les que al proper curs es destinaran 50.000 euros, 10.000 més que l’any passat. Tot i així, volem posar de manifest el retard en el pagament de les ajudes que depenen de la Generalitat i ressaltar l’esforç que fan els governs municipals per donar resposta a les necessitats de les famílies amb menys recursos

#MésTerritori

Adhesió al Manifest “Ara Rodalies”

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, amb el vot favorable del PSC, s’ha adherit al manifest conjunt amb els ajuntament de L’Hospitalet i Sant Feliu de Llobregat “Ara Rodalies” (enllaç manifest). L’objectiu és fer arribar al Ministeri de Foment i a ADIF la necessitat de prioritzar l’execució de les actuacions previstes al Pla de Rodalies 2009 que actualment no tenen dotació econòmica ni calendari de previsió d’execució. 

Per què?


La manca d’inversió a tota la xarxa de Rodalies és evident però, en el cas de Montcada i Reixac és 5 vegades superior degut al volum de passatgers i a la quantitat de línies que passen per la ciutat. Des del PSC considerem que l’adhesió a aquest manifest és un pas més cap a la fita d’aconseguir el soterrament de les vies tan llargament reivindicat tant per a la unificació i cohesió territorial com per a garantir la seguretat ciutadana i evitar que es perdin més vides. A més, ens neguem rotundament a la construcció del túnel del Turó que suposaria una nova agressió mediambiental amb el sol objectiu de reduir 5 minuts el trajecte de Barcelona a Manresa.

#ComptemAmbTu

En quines àrees tens especial interès en participar i/o rebre informació?

Serveis Socials / Urbanisme / Cultura / Economia / Esports »
Share
Tweet
Ctra. Vella, 27
08110 Montcada i Reixac
Tel. 935 645 202
montcadaireixac@socialistes.cat
www.pscmontcada.cat