Principals qüestions defensades pel grup municipal del PSC a Montcada i Reixac al ple d'abril.

#MésAjudes

Moció per a exigir la derogació de l’actual ordre de copagament confiscador 

L’ordre BDF/130/2014 valora la capacitat de copagament dels serveis de dependència en funció dels ingressos dels beneficiaris a partir del seu patrimoni i càrregues familiars. El passat 30 de març, en el marc de la Comissió d’afers Socials i Família, es va presentar una proposta de resolució que instava al Govern de la Generalitat a derogar aquesta ordre (enllaç pdf). Tot i així, aquesta derogació encara no s’ha fet efectiva. Des del PSC hem presentat una moció per exigir que la derogació sigui immediata. 

Per què?


L’ordre actual, aprovada per l’anterior Govern de CiU, ha provocat que moltes persones amb discapacitat hagin de pagar un 40% més que amb el sistema anterior. Considerem que és un nova retallada encoberta que condemna a la pobresa crònica a centenars d’afectats que, per culpa d’aquest copagament, es queden només amb 100 euros mensuals de lliure disposició. Uns diners de butxaca totalment insuficients per fer front als pagaments de medicaments, productes de suport o fins i tot transport públic. 

#MésTerritori

Aprovació  provisional del Pla de millora urbana en l’àmbit de les antigues instal·lacions de Daicolorchem (antiga Intorsa)

Des del PSC hem votat favorablement l’aprovació provisional d’aquest pla que ja va iniciar el nostre grup en l’anterior mandat. Instem al govern actual a seguir el mateix camí de negociació i a desbloquejar també el pla per al solar de Valentine per obrir definitivament el barri de la Ribera a la resta del municipi. 

Per què?


L’intens treball del govern anterior, liderat pel PSC, va permetre aprovar un projecte que, amb la cessió de terreny del propietari, va permetre afegir més de 1.500 metres quadrats de zona verda al Parc de les Aigües. Ara, l’aprovació d’aquest nou pla de millora urbana, permetrà eliminar una de les barreres que suposen els dos solars (Intorsa i Valentine) que havien quedat abandonats a causa de la crisi. 

#MésServeis

Per una Educació de qualitat

El Ple de Montcada i Reixac del mes d’abril ha aprovat els plec de clàusules particulars per la contractació de la prestació del servei de les escoles bressol municipals Camí del Bosc, Mitja Costa i Can Casamada. Una millora que des del grup municipal socialista celebrem però considerem insuficient. 

Per què?


Tot i les millores a nivell tècnic, esperàvem una proposta més ambiciosa per part del govern que vol representar la nova política. Trobem moltes mancances sobretot a nivell social. Des del PSC sempre hem reivindicat la necessitat de millorar els nivells de formació de la població. Seguim treballant perquè els equipaments de Montcada i Reixac ofereixin un servei de qualitat i donin resposta a les necessitats d’aprenentatge de la ciutadania per oferir una veritable igualtat d’oportunitats i cohesió social

#MésCompromís

José Zaragoza defensa el soterrament al Congrés dels Diputats a Madrid

El compromís del PSC amb el soterrament de les vies de tren al seu pas per Montcada i Reixac és total i absolut, ja sigui des del govern municipal o des de l’oposició. No volem més víctimes  per culpa d’una infraestructura que fa més de 30 anys que polítics i ciudatans reclamem activament. És per això que el nostre diputat, José Zaragoza, ha demanat respostes concretes a la comissió de Foment del Congrés a Madrid (enllaç preguntes).

Per què?


Des de l’any 2012 hi ha un projecte aprovat i a l’espera de l’ordre de del Govern de l’Estat per començar les obres. “Quatre anys per donar aquesta ordre és un temps excessiu per un problema que colpeja cada dia els habitants de Montcada”, ha defensat Zaragoza (enllaç vídeo). Per als socialistes el soterrament és l’única opció i exigim als partits polítics que defensin aquesta infraestructura, absolutament necessària per la subsistència de Montcada i Reixac, d’una forma seriosa i que no s’utilitzi com un simple instrument polític. 

#ComptemAmbTu

En quines àrees tens especial interès en participar i/o rebre informació?

Serveis Socials / Urbanisme / Cultura / Economia / Esports »
Share
Tweet
Ctra. Vella, 27
08110 Montcada i Reixac
Tel. 935 645 202
montcadaireixac@socialistes.cat
www.pscmontcada.cat
 
En cumplimiento de lo dispuesto en la Ley Orgánica de Protección de Datos de Carácter Personal (LOPD), le informamos que sus datos personales son incluidos en ficheros titularidad del PSC, con la finalidad de gestionar la relación contractual establecida así como la gestión de la agenda de contactos profesionales. Para ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición previstos en la Ley puede dirigirse a nosotros mediante un correo electrónico a la siguiente dirección: info@psc.cat.
Le garantizamos que sus datos serán tratados siempre con la máxima y absoluta confidencialidad de su sistema.
Este mensaje contiene información privada y confidencial del PSC, si lo ha recibido por error le pedimos que nos lo comunique por la misma vía y la borre.