I Montcada contínua esperant

I Montcada contínua esperant

per Bartolo Egea, candidat a l’alcaldia.

Quan es publiqui aquest article a La Veu estarem a 116 dies per a la finalització d’aquest mandat, i aquest Govern no ha variat gens durant aquests gairebé quatre anys la seva dinàmica.

Any rere any ha portat tard els pressupostos, fora dels terminis més adients pel bon funcionament de la ciutat, endarrerint així la possibilitat d’execució dels projectes que la nostra ciutat necessita. Han incomplert sistemàticament i arribat aquest moment, ja no sabem si ha estat per incompetència, desconeixement, inexperiència o ho han fet de forma conscient, per tal de que els hi servís com a excusa.

Perquè hauran d’explicar a la ciutadania quins projectes propis, dels seus programes electorals, han dut a terme. Han posat fil a l’agulla en els que l’anterior Govern vam deixar embastats, alguns d’ells tant tard que hores d’ara encara es troben en execució. A part d’això, poden explicar algun altre projecte executat?

El que si han aconseguit, i amb nota, és desfer possibilitats de suports i de consensos, doncs ni tan sols han sigut capaços d’acomplir els compromisos quan han aprovat les ordenances o els pressupostos amb el suport d’algun dels grups de la oposició. També han aconseguit una fita; les cotes més baixes en molt de temps d’acompliment de les inversions aprovades als pressupostos; tenint els recursos aprovats per dur-les ha terme, ni tant sols han tirat endavant amb la major part de les inversions aprovades. Com ja dèiem al maig de l’any passat, que varen aprovar el pressupost per 2018, que potser aquell fos l’últim, i amb la actitud que tenen a aquestes alçades, ens hi sembla que no ens equivocàvem.

I no sembla que hi hagi voluntat de canvi. Pel que fa al Ple d’aquest mes, proposen l’aprovació inicial de dos plans; un d’ells té bona perspectiva, pels residus municipals, però encara a hores d’ara cometent errors que els hem de manifestar els grups de la oposició a les comissions informatives, perquè els membres del govern ho signen i ni se’n adonen. I l’altre, per inspeccions i control d’activitats, amb dos anys llargs de retard, per acomplir amb una normativa que es va modificar el 2016.

Projectes sense fer, veïns sense respostes i barris sense manteniment; en resum deixen de banda donar solució a allò que no els hi dona rendiment polític. I la ciutadania que pateix la situació dels seus barris, continua esperant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *