El PSC no recolza el pressupost municipal perquè no recull les prioritats socials que necessita Montcada

El suport de Ciutadans al pressupost, a través de la seva abstenció, converteix a la formació política en una crossa del govern municipal i l‘inhabilita com a alternativa política a nivell local.

El PSC de Montcada i Reixac no ha donat suport als pressupostos municipals del 2018 perquè el govern no s’ha compromès de manera ferma i inequívoca amb temes primordials per a la formació socialista. Malgrat les diferents propostes intercanviades per estudiar un vot del PSC que permetés l’aprovació dels pressupostos, el govern municipal no ha volgut reflectir als pressupostos les mesures socials que l’agrupació municipal socialista considera imprescindibles.

Entre elles, el govern municipal no s’ha compromès explícitament a destinar una partida d’urgència per a l’Escola El Turó i tampoc a tenir acabades les intervencions a les escoles de Montcada abans de l’inici del curs 2018-2019. La millora dels centres educatius de la ciutat és un punt innegociable per a l’agrupació municipal socialista.
El PSC tampoc ha recolzat el refinançament del deute del consistori perquè el govern municipal no ha facilitat la documentació necessària (els informes de l’interventor i secretaria) per poder valorar i comparar de forma fiable. En la mateixa línia, l’informe de l’àrea social tampoc compleix les característiques que s’esperen d’un document oficial.

D’altra banda, la proposta del PSC de crear una comissió per elaborar els pressupostos de 2019 neix de la voluntat d’aconseguir presentar un pressupost en temps i forma, cosa que l’actual govern municipal no ha fet en l’exercici del present mandat. En aquest punt, volem destacar que des del PSC mai hem posat en dubte la professionalitat dels tècnics de l’Ajuntament, tal i com ha volgut fer veure el govern municipal tergiversant el nostre missatge.

Ciutadans ja no és una alternativa

Finalment, però, el govern municipal ha pogut aprovar els pressupostos de Montcada i Reixac gràcies a l’abstenció de Ciutadans al ple extraordinari i amb el vot de qualitat de l’alcaldessa (9 vots a favor – 9 vots en contra – 3 abstencions i vot de qualitat).
El recolzament de Ciutadans al govern municipal converteix a la formació política en una crossa de l’alcaldessa i, per tant, queda inhabilitat com a alternativa de govern a nivell local.
I no només això, sinó que l’única condició que havia exigit Ciutadans per seure a negociar els pressupostos era que el govern municipal retirés tots els llaços grocs que reivindiquen la llibertat dels presos. Una acció que, per a més sorpresa, el govern municipal no ha dut a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *