Comunicat del Partit dels Socialistes de Catalunya a Montcada i Reixac

Comunicat del Partit dels Socialistes de Catalunya a Montcada i Reixac

Davant de les decisions preses aquest dijous per la jutgessa de l’Audiència Nacional, el PSC de Montcada i Reixac manifesta:

  1. Els socialistes catalans respectem la independència judicial i acatem les decisions de la justícia.
  2. Tal com ja vàrem fer amb motiu de la mesura cautelar de presó dictada contra Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, també considerem que en aquest cas la mesura cautelar de presó incondicional pels membres de l’anterior govern de la Generalitat que s’han presentat davant la justícia, instada pel fiscal i acordada per la jutgessa, és desproporcionada.
  3. Els socialistes catalans pensem que mai no s’hauria d’haver arribat a aquesta situació. Com sempre hem dit, els problemes polítics requereixen de solucions polítiques. Tot i que ho vàrem advertir des de l’inici de la legislatura i fins al darrer minut, el senyor Puigdemont en optar per situar-se fora de la legalitat i per seguir una via unilateral, ha posat en perill les nostres institucions d’autogovern i s’ha fet objecte d’actuacions judicials. La seva presència a Brussel·les i la negativa a comparèixer tampoc no han estat en aquest sentit decisions encertades.
  4. Ahir va ser un dia trist per Catalunya i Espanya. Els socialistes catalans seguirem treballant per recuperar el seny i la via del diàleg, la negociació i el pacte dins del marc de l’Estat de dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *