José Luis Jimeno, reelegit primer secretari de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud

José Luis Jimeno, reelegit primer secretari de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud

Lupe Lorenzana i Juan Parra, regidors del PSC a Montcada i Reixac, s’integren a la nova executiva de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud com a responsables de les àrees de Territori i Infraestructures i Acció Política respectivament.

José Luis Jimeno ha estat reelegit primer secretari de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud amb el vot favorable del 95%% dels delegats en el 6è Congrés Ordinari, que el partit ha celebrat aquest dissabte a l’Hotel Campus de Cerdanyola.

En el Congrés de Federació, amb el lema «La força del socialisme. Temps de canvi», José Luis Jimeno ha destacat que la voluntat de la nova executiva «és posar en valor una altra forma de fer política, d’entendre-la i de re-connectar amb la ciutadania. Creiem que la política no és només gestió, és gestió més valors».

El Congres Ordinari ha aplegat 95 delegats de 12 agrupacions del territori. L’executiva està integrada fonamentalment per regidors i membres de les agrupacions de la comarca d’entre 25 i 55 anys.

La regidora del PSC a Montcada i Reixac, Lupe Lorenzana, s’ha integrat a la nova executiva com a responsable de l’àrea de Territori i Infraestructures. El també regidor montcadenc Juan Parra serà l’encarregat de la secretaria d’Acció Política.

Els noms

La nova executiva s’estructura en 20 àrees, que agrupen les diferents secretaries del partit, amb Teresa Padrós (Palau-solità i Plegamans com a Presidenta de la Federació. En seran encarregats Paco Aranda (Sabadell), Vice-secretaria; Marc Mellado (Cerdanyola), Organització; Juan Parra (Montcada i Reixac), Acció Política; Marta Farrés (Sabadell), Polítiques Públiques i Institucional; Manuel Ruíz (Santa Perpètua), Política Municipal i Comarcal; Eva Menor (Badia), Política d’Igualtat; Cristian Sánchez (Sabadell), Coordinador Territorial i Adjunt a Organització, Mari Carmen Berenguer (Polinyà), Adjunta a Organització; Carles Ortiz (Barberà), Educació i Cultura; Maria Lladó (Ripollet), Polítiques Socials i Salut; Rafael Moya (Badia), Comunicació; Cristina Conde (Barberà), Formació; Francisco Bringueret (Castellar del Vallès), Treball i Relacions Sindicals; Lupe Lorenzana (Montcada i Reixac), Territori i Infraestructures; Juan Molina (Ripollet), Economia; Eulàlia Mimó (Cerdanyola), Política Municipal; Montserrat Rueda (Sentmenat), Polítiques de les Dones; Marc Sanabria (Palau-solità i Plegamans), Xarxes; i Teresa Esteban (Sabadell), Gent Gran. Com a membre nat, en formarà part també Ana del Frago (Barberà).

Des del punt de vista de l’organització interna, Jimeno vol potenciar l’articulació d’un partit més obert, eficaç i, sobretot, comunicatiu, a partir d’un discurs polític més clar i concret. Pel que fa a l’acció municipalista, els socialistes vallesans apostaran per una gestió transparent, amb idees noves, que permeti una sortida a la crisi des de l’esquerra, que protegeixi els treballadors i els serveis públics.

Útils a la ciutadania

En el seu discurs el nou primer secretari ha dit: «El PSC ha de ser útil a la ciutadania i, per tant, vull que el nostre relat polític s’adreci als problemes reals que afecten als nostres veïns i veïnes». Així, ha reiterat que no li agrada sentir a parlar de que s’ha d’estar al costat de la gent «perquè això vol dir que nosaltres hem deixat de ser gent. I això, ni ho volem ni ens ho podem permetre. Els socialistes som la gent!».

José Luis Jimeno ha estat durant 18 mesos Primer Secretari de la Federació, des de juliol de 2015 com a resultat d’un Congrés Extraordinari, Primer Secretari del PSC de Badia del Vallès i alcalde d’aquest municipi. En la actualitat ocupa la Secretaria de Coordinació i Implantació Territorial a l’executiva nacional del PSC.

El Congrés el va obrir la Primera Secretària del PSC de Cerdanyola, Carme Carmona, i el Secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa. I el va tancar el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, encoratjant a la Federació a continuar amb la reconstrucció de la organització territorial i «a seguir treballant en la bona línia dels últims mesos per poder recuperar, al 2019, les alcaldies de Sabadell, Montcada i Reixac, Cerdanyola o Ripollet, i mantenir les que tenim».

Iceta també es va congratular del «enorme consens que heu tingut per decidir la vostra executiva i el vostre primer secretari». El Primer Secretari ha assenyalat que el PSC ha de ser «un partit que reflexiona, que comparteix, que dialoga, que escolta i que treballa per millorar les condicions materials de vida de la gent i donar certesa i esperança a la gent, aquests som els socialistes de Catalunya.»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *