El PSC de Montcada i Reixac demana paralitzar l’expedient del Bosc d’en Vilaró fins que no es creï una mesa de negociació amb els veïns afectats

L’agrupació socialista lamenta el desallotjament d’alguns veïns durant la celebració del ple i reclama sensibilitat al govern municipal per obrir un canal de diàleg i negociació directe amb tots els veïns de l’urbanització

El PSC de Montcada i Reixac es va abstenir en la sessió plenària d’ahir en la votació sobre el pla d’actuació de l’AMB al Bosc d’en Vilaró que persegueix l’extinció d’aquesta urbanització on hi ha més de 200 cases construïdes. La proposta va tirar endavant amb els vots favorables de CV-EUiA-E, ERC, Círculo, C’s i la CUP.

Des del PSC considerem que no es pot tirar endavant un procés tant delicat com és la pèrdua de l’habitatge, un dret que recull la Constitució, sense que existeixi una mesa de diàleg amb els veïns. És per això que demanem que l’expedient es paralitzi fins que no es constitueixi una mesa de negociació i diàleg estable amb tots els veïns afectats per la remodelació d’aquesta zona urbanística de Montcada. Uns veïns als que, recordem, no se’ls ha ofert participar en aquest procés i ara, quan la majoria es troben de vacances, veuen com el consistori aprova un pla que afecta directament el seu habitatge. Considerem que el govern municipal hauria de donar la cara i, almenys, convocar una reunió amb tots els afectats.

Comprenem el neguit dels veïns i veïnes i defensem que, a més de la mesa, hi hagi una labor personalitzada, família per família, del serveis socials de Montcada perquè analitzin cada cas i quines són les circumstàncies de cada un dels afectats. D’aquesta manera, quan el procés torni a posar-se en marxa, aquests veïns tindran informació sobre quin pot ser el seu projecte de futur, quines possibilitats existeixen i a on podran viure, sobretot tenint en compte que es tracta de moltes famílies amb nens.

Lamentem els fets que van tenir lloc en la sessió plenària d’ahir en la que la policia va desallotjar la sala on hi havia diversos veïns protestant. Creiem que si des del govern municipal hi hagués hagut la sensibilitat oportuna i s’haguessin creat ponts de diàleg des d’un primer moment, aquesta situació s’hagués pogut evitar. És necessari crear un canal de confiança entre l’administració i cada un dels veïns afectats per atendre i resoldre els seus neguits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *