Manifest 1er de Maig: “Per un treball digne per a tothom amb un salari just”

Manifest 1er de Maig: “Per un treball digne per a tothom amb un salari just”

La Diada del Treball del 1er de maig és per als Socialistes de Catalunya una data fonamental en el nostre calendari. Una data que commemora, tal com l’any passat vam celebrar en el seu 125è aniversari, la mort de 8 treballadors a Chicago per reivindicar la jornada laboral de vuit hores.

Anys després, el 1889, la Internacional Socialista es va proposar reivindicar la jornada de vuit hores per a tots els treballadors i totes les treballadores del món, i es faria mitjançant una gran manifestació a tots els països en honor als companys morts de Chicago. La Unió General de Treballadors impulsava des de Barcelona la primera celebració de la Diada del Treball que es convocava al conjunt de l’Estat.

Una data, per tant, que té el seu origen en la proposta de la nostra Internacional Socialista, i que al llarg dels anys s’ha transformat en una diada reivindicativa en la conquesta del reconeixement del  dret al treball i dels drets laborals pels quals hem lluitat al llarg de molts anys.

Enguany el nostre manifest “Per un treball digne per a tothom amb un salari just” se centra en la denúncia davant la manca d’oportunitats per a amplis col·lectius amb especials dificultats per inserir-se laboralment, la baixa cobertura de les prestacions (57,52% de taxa de cobertura i  216.733 persones registrades a les oficines de treball que no cobren ni prestació ni subsidi), i en unes condicions laborals deteriorades per la reforma laboral de PP i CiU que han comportat situacions de pobresa salarial i social per a moltíssimes persones.

Ens trobem a les manifestacions del 1er de Maig del proper diumenge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *