José Zaragoza: “Cal retornar als ciutadans de Montcada la solidaritat que han demostrat en matèria d’infraestructures”

El Congrés aprova per unanimitat una iniciativa per soterrar d’una vegada les vies del ferrocarril que creuen la ciutat, un projecte que està aprovat des de fa quatre anys.

El diputat del PSC José Zaragoza s’ha felicitat per l’aprovació per unanimitat a la Comissió de Foment d’una proposició no de llei per tal que es cobreixin les infraestructures ferroviàries al seu pas per Montcada i Reixac. Zaragoza ha recordat que “si hi ha algun municipi que ja ha complert amb escreix amb la seva quota de solidaritat, és Montcada”, ja que els seus ciutadans “han pagat un preu més enllà del que és raonable des que fa més de 100 anys passa per aquesta localitat el ferrocarril” . “És un preu per tal que la societat pugui avançar”, ha reconegut el diputat, “però ara cal reduir l’impacte d’aquestes infraestructures necessàries i retornar a la ciutat la solidaritat que ha demostrat”.

El diputat socialista ha recordat que ja fa 30 anys que es van iniciar converses amb el Ministeri de Foment per intentar minimitzar l’impacte de les infraestructures ferroviàries que creuen la ciutat. “Cal no s’ajorni més aquesta qüestió”, ha insistit, perquè ja l’any 2007 es va signar un conveni per al soterrament total de les vies de tren a Montcada un acord que es va concretar al 2010. “No estem parlant d’una demanda nova o que no estigui en marxa, està tot preparat”, ha explicat.

A partir d’aquí, en l’anterior legislatura, l’any 2012, es va aprovar una pnl de CiU amb el vot del PP. En aquell moment “ja existien tres projectes constructius, només calia que entressin les màquines”. “El que ha passat des de llavors és que estem igual, tornant a reclamar al Govern de l’Estat que doni l’ordre de posar en marxa el que ja està acordat”, ha criticat Zaragoza. “Quatre anys per donar aquesta ordre és excessiu per un problema que colpeja cada dia els habitants de Montcada”, ha conclòs.

En concret, la iniciativa aprovada avui insta el Govern de l’Estat a constituir un grup de treball amb l’objectiu d’arribar a un acord entre totes les administracions per firmar un conveni que permeti millorar la xarxa ferroviària al seu pas per Montcada i Reixac mitjançant mitjançant la integraciói el soterrament de les vies i a acometre l’execució de les obres de línia convencional de Barcelona a Portbou.

 

Veure les preguntes entregades al Congreso »

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *