‘No hem vist res d’allò que els que governen deien que farien quan estaven a l’oposició’

‘No hem vist res d’allò que els que governen deien que farien quan estaven a l’oposició’

Entrevista a la portaveu del PSC, M. Carmen Porro, publicada a La Veu

La portaveu del PSC, el principal grup de l’oposició, suspèn la gestió del govern durant els 8 primers mesos de mandat

‘Quan es faci l’auditoria urbanística es veurà quin va ser l’origen de les expropiacions’

‘El PSC ja ha demanat disculpes i ha donat explicacions sobre la inhabilitació de l’exalcaldessa’

Després d’haver estat durant 16 anys regidora amb responsabilitats de govern i, fi ns i tot, alcaldessa, en la recta fi nal de l’anterior mandat, M. Carmen Porro és l’actual cap de l’oposició. El PSC, tot i haver estat la força més votada, va passar de tenir set a quatre regidors i va perdre l’Alcaldia després de l’aliança dels grups que ara governen.

Es veuen diferents les coses des de l’oposició?

Evidentment no tens la mateixa responsabilitat que quan estàs al govern. Igualment, nosaltres ens prenem aquesta nova etapa de forma seriosa amb l’objectiu de fer un seguiment acurat de la gestió i d’intentar arribar als acords que calgui en benefi ci de la ciutat.

Quina nota li posa al govern pels primers mesos del mandat?

Entenem que és de suspens. A hores d’ara encara no veiem que hagi començat a desenvolupar el seu programa. El que hi ha és continuisme respecte els projectes iniciats a l’anterior mandat. L’Ajuntament ésta com aturat, sense empenta i el govern ho justifica amb l’excusa del llegat rebut.

Creu que la queixa és injustificada?

Des del 2008 tots els ajuntaments han patit una situació complexa. I malgrat tot, com a govern sortint vam guanyar les eleccions, de manera que entenem que la ciutadania va valorar la nostra feina. Evidentment quan estàs al govern es poden fer sempre més coses i millor, però el balanç va ser positiu.

I què n’ha de dir del llast de les expropiacions?

Quan acabin de fer l’auditoria urbanística, si és que la fan ben feta i des del principi, veurem quin va ser l’origen de les expropiacions.

Vol dir que és previ als governs sociovergents?

L’auditoria ho dirà.

Què n’opina del primer pressupost del nou mandat?

Que és molt semblant al del darrer exercici. De tot allò que els qui governen deien quan estaven a l’oposició no han fet res, ni participació, ni tarificació social, ni moltes de les coses que havien promès. Molts dels compromisos que les formacions que ara governen van fer durant la campanya no hi són.

Per què el PSC va renunciar afer-hi aportacions?

Al novembre nosaltres vam demanar participar-hi però la primera proposta de pressupost no ens va arribar fi ns al 13 de gener i fins a al dia del Ple, el 28, ens van enviar quatre versions diferents. És difícil fer aportacions quan no tens una base sobre la qual treballar.

Fins ara el govern en minoria ha rebut suports puntuals de C’s, CiU i la CUP.

Sí, és un equilibri de forces un pèl estrany que no acabem d’entendre però aquesta és la seva tasca, buscar els acords que consideri adients per tirar endavant els seus projectes.

I el PSC, li donarà suport?

Nosaltres tenim voluntat de diàleg i, en allò que creiem beneficiós per al municipi, sempre ens hi trobarà.

Què n’opina del PAM?

Esperàvem que fos més ambiciós i innovador però és força continuista respecte el que vam presentar al darrer mandat. No veiem cap de les novetats que els partits van plantejar als seus programes.

Donarà el PSC explicacions polítiques sobre la ratificació del Suprem de la sentència contra María Elena Pérez?

Nosaltres no podem fer altra cosa que acatar la resolució judicial i respectar la decisió dels jutges. Quant als comentaris dels altres grups, els demanaria que miressin l’hemeroteca ja que nosaltres hem demanat disculpes i hem donat explicacions dues vegades, quan vaig prendre possessió com a alcaldessa i quan em vaig presentar com a candidata. També vam ser nosaltres els que vam iniciar l’expedient per a la inhabilitació de Pérez com a càrrec públic i el del retorn dels diners pagats per la seva defensa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *