L’explotació sexual de les dones, a debat a l’acte central del Dia Internacional de la Dona del PSC del Vallès Occidental Sud

L’explotació sexual de les dones, a debat a l’acte central del Dia Internacional de la Dona del PSC del Vallès Occidental Sud

L’educació i la sensibilització van ser algunes de les solucions exposades durant la xerrada a Montcada per aconseguir acabar amb aquesta xacra

La Federació del Vallès Occidental Sud dels socialistes, a través del PSC de Montcada, va organitzar ahir un xerrada per tractar sobre l’explotació sexual de la dona en el marc dels actes del Dia Internacional de la Dona. L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala Institucional de la Casa de la Vila.

La jornada va comptar amb les intervencions d’Imma Bajo, del Consell d’Igualtat del PSC i delegada d’UGT en la Diputació de Barcelona, i de Rubén Castro, membre d’Homes Igualitaris i del grup ZeroMacho.

Mireia Álvarez, membre de l’executiva local del PSC i Elisabeth Andújar, secretària d’Immigració i Cooperació de la Federació del PSC i membre de l’executiva local, van ser les encarregades de presentar l’acte, que també va comptar amb la intervenció de Silvia Peralta, secretària d’Igualtat de la Federació.

Peralta va recordar que «el 8 de març és el reconeixement a l’aportació de les dones i també d’alguns homes, per conscienciar i denunciar les discriminacions i desigualtats que encara patim les dones, des del punt de vista social, econòmic, salarial i polític».

Durant l’acte es va projectar un audiovisual sobre l’explotació sexual de les dones i, posteriorment a les intervencions dels ponents, es va realitzar un col·loqui.

La secretària d’Igualtat de la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud va insistir en què els i les socialistes han lluitat contra el masclisme i per un món més just i solidari: «Són moltes les lleis i iniciatives que hem impulsat des del punt de vista polític, però és absolutament necessari el compromís de tota la societat, homes i dones conjuntament, per acabar amb les discriminacions i desigualtats i amb la violència envers les dones».

En aquest sentit, Peralta va afirmar que lluitar contra el masclisme suposa acabar amb els valors del neoliberalisme patriarcal que usen el cos de les dones com a mercaderies sota el pretext de la suposada llibertat d’elecció: «I la seva manifestació més cruel és el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual, prostitució o esclavitud, tolerada en ple segle XXI».

Abolició

En la seva intervenció, Imma Bajo, membre del Consell d’Igualtat del PSC i delegada d’UGT en la Diputació de Barcelona, va explicar que la proposta de la legalització de la prostitució és una discussió recurrent cada 8 de març «però no és la solució». Bajo va posar com a exemple que a Europa hi ha 12 països amb aquesta legislació «i els resultats són nefastos». La delegada d’UGT a la Diputació va assenyalar que hi ha països, com Suècia, «on la llei tracta el que compra prostitució com un delinqüent i la prostituta com a víctima. Per tant, s’ha de penalitzar el client de prostitució». El camí, segons Bajo «és l’abolició».

De la seva banda, Ruben Castro, va rebutjar la definició de prostitució com un negoci que fan alguns interessats «justificant que és un tracte entre dues persones». Castro va afegir que no hi ha tracte quan una de les parts és vexada i no té drets.

«La solució no només es troba a la llei. L’educació i la sensibilització dins la família i a l’escola han de servir per canviar alguns paràmetres que posin punt i final a aquesta xacra», va concloure Castro.

Audiovisual

Vídeo projectat durant la jornada:

Audiovisual ‘Etnicsexualidad. Clientes de prostitución’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *