El PSC recull el compromís pel soterrament al seu programa electoral d’Eleccions Generals

El PSC recull el compromís pel soterrament al seu programa electoral d’Eleccions Generals

La candidata socialista de la comarca al Congrés, Carme Carmona, i el diputat del PSC al Parlament, Pol Gibert, es reuneixen amb la Plataforma pel Soterrament per reiterar que el govern central i Adif han de complir els compromisos adquirits vigents.

El Partit dels Socialistes de Catalunya va mantindre ahir a la tarda una trobada amb la Plataforma, reafirmant la seva voluntat a favor del projecte de soterrament total de la línia R2 de Rodalies de Renfe al seu pas per Montcada i Reixac. A la reunió amb l’entitat, van participar, a més del diputat sabadellenc i la exalcaldessa de Cerdanyola, membres de la nova Comissió Executiva i del Grup Municipal Socialista, encapçalats per Andreu Iruela i Carme Porro.Carme Carmona, número 9 a la candidatura socialista al Congrés per Barcelona, present a la reunió, ha recordat que “el soterrament total de la línia R2 de Rodalies és una de les actuacions prioritzades en les propostes del programa electoral del PSC de cara a les Eleccions Generals que se celebraran aquest diumenge”. Carmona ha considerat que “la sensibilitat i la voluntat dels partits seran cabdals per fer realitat aquesta iniciativa d’una vegada per totes, i per part dels socialistes hi són”.Per la seva banda, Pol Gibert, diputat socialista al Parlament de Catalunya, s’ha posat al servei de la Plataforma per fer tota la pressió possible des de les institucions catalanes: “Ja ens estem preparant per promoure noves iniciatives parlamentàries, farem pedagogia amb els diputats d’altres formacions que no coneixen la problemàtica, i actuarem com a ‘lobby’ quan tornem a tenir govern català per a què el soterrament estigui entre les grans prioritats dels plans d’infraestructures que presentin en les comissions bilaterals amb el govern central”.Compromís socialistaEl PSC i el PSOE són, fins ara, els dos únics partits que han aconseguit una manifestació pública dels seus dos líders actuals, Miquel Iceta i Pedro Sánchez, respectivament, a favor del soterrament. Concretament, van pronunciar-se a principis d’aquest any. Segons els i les socialistes, fóra bo que tots els altres partits puguessin fer explícit el seu compromís als programes electorals. Ja és hora de fer justícia històrica amb Montcada, i el soterrament de les vies és l’única manera de reconèixer la solidaritat del municipi i els seus successius sacrificis per afavorir el desenvolupament de tot el territori.

A més, el PSC demana al PP que torni al consens pel soterrament, ja que considera cabdal mantenir la lluita com un tema de ciutat que no té ni ha de tenir color polític. En aquest sentit, Carme Chacón, en la presentació de les propostes en matèria de transport i infraestructures, va remarcar que aquesta obra està dins del programa electoral socialista i va manifestar que cal voluntat de treballar-hi conjuntament: “Hem d’assolir el màxim consens possible i no fer de les inversions en infraestructures una batalla política permanent ni l’objecte de les emboscades locals durant les negociacions pressupostàries”.

El partit continuarà treballant conjuntament amb la plataforma i estarà al servei de l’Ajuntament i la societat civil perquè el soterrament prosperi el més aviat possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *