Alicia Romero: “No estem per la ruptura amb Espanya sinó pel diàleg, la negociació i el pacte”

Alicia Romero: “No estem per la ruptura amb Espanya sinó pel diàleg, la negociació i el pacte”

Ahir a la tarda, la seu local dels socialistes va acollir un acte electoral amb Alicia Romero, candidata número 4 de la demarcació de Barcelona pel PSC, on es van presentar les propostes econòmiques i socials de la formació de cara a les autonòmiques.

La diputada i candidata ha denunciat que a Catalunya el govern de Mas no ha lluitat contra la desigualtat, convertint-se en una de les zones de l’euro on aquesta ha crescut més en els darrers anys: “Les privatitzacions i les retallades han fet créixer la desigualtat a Catalunya, per exemple han reduït el pressupost en ocupació en gairebé el 40% i s’han destruït 6.000 empreses”.

En aquest sentit, Romero també ha lamentat que tampoc s’hagi fet cap política de reactivació econòmica: “El PSC en canvi vol fer polítiques clares i amb recursos contra el frau fiscal i laboral, augmentant d’aquesta manera els ingressos amb competències que a dia d’avui ja són de Catalunya”.

El PSC aposta per una política de recuperació econòmica i de drets. En aquesta línia, Romero va anunciar que els i les socialistes aposten per implementar “un pla de xoc contra l’atur de llarga durada, i l’atur juvenil i el de les dones”. A més, volen “augmentar els impostos de successions i de patrimoni a les rendes altes”.

Contra la independència i pel diàleg i l’acord

Pel que fa al tema més debatut en campanya, Alicia Romero ha dit que “davant d’aquells partits que volen la ruptura amb Espanya, i en contra d’aquells que volen restar immòbils, es situen els i les socialistes, que volen el millor finançament possible per a Catalunya i el reconeixement de la identitat catalana dins de la reforma Constitucional”.

Però per aconseguir això, “cal tenir un President de la Generalitat que vulgui dialogar, negociar i pactar les millores que necessita Catalunya”, segons diu la socialista, que afegeix que no veu “ni Arrimadas ni Albiol amb la capacitat de liderar aquest diàleg per arribar al consens necessari per avançar en una solució majoritària per a Catalunya”.

La diputada i candidata socialista ha criticat que s’estigui defensant un projecte legítim com la independència amb mentides com “els famosos 16.000 milions”, sense explicar les conseqüències de sortir d’Espanya i d’Europa i sense concretar res del seu pla per fer un Estat propi: “Ens plantegem un món de fantasia dient que tot serà fàcil i tot anirà bé però no expliquen com faran la transició perquè saben que moltes estructures d’Estat no són viables sense negociació amb l’Estat”, segons afirma Romero.

La número 4 per Barcelona pel PSC ha animat a sortir al carrer a mobilitzar el vot dels indecisos: “Cal explicar que els i les socialistes no estem per la independència però tenim una alternativa d’esquerres per una Catalunya millor en una Espanya diferent, amb el federalisme i la reforma constitucional. El Partit Popular i Ciutadans, des de la dreta, no estan oferint una alternativa per construir res de nou. A més, som la referència per a la gent d’esquerres i no independentista, ja que la candidatura de ‘Catalunya sí que es pot’ no té una posició clara, i compta amb independentistes a la seva llista, que fins i tot han presentat un manifest per la independència”.

El perfil de la candidata socialista número 4 per Barcelona

Alicia Romero té 39 anys, va néixer a Caldes d’Estrac (Maresme), i és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. A més, té un Postgrau en dret local i urbanístic per l’IDEC i Màster en Direcció pública i governança per ESADE. Ha estat regidora a l’Ajuntament de Mataró i diputada al Parlament de Catalunya a la darrera legislatura, adscrita a les Comissions d’Economia, Finances i Pressupost i Empresa i Ocupació. Ara ocupa el lloc 4 a la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya per la demarcació de Barcelona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *