Intervenció íntegra de la candidata del PSC al Ple d’Investidura

Intervenció íntegra de la candidata del PSC al Ple d’Investidura

Avui , davant aquest Plenari, el Partit dels Socialistes de Catalunya presenta la meva candidatura a l’Alcaldia del nostre municipi, Montcada i Reixac. I la presenta bàsicament per quatre motius; respecte, gratitud, responsabilitat i coherència.

En primer lloc, per respecte; Els ciutadans han escollit un nou equilibri de forces. Però malgrat tot, som la força més votada. Això és inqüestionable, i també ho ha decidit la ciutadania de Montcada. A alguns de vostès els semblarà una obvietat però, a la vista dels esdeveniments, val la pena recordar què significa. La llista més votada és la que reuneix la major legitimitat per encapçalar el govern de Montcada i Reixac i, sobretot, per aplicar el seu programa. Perquè sinó ens ha escollit la nostra ciutadania? Per portar endavant un projecte pel futur de Montcada i Reixac, un projecte en el què han cregut i els hi ha semblat el més adient.

En l’actual context de desengany de la política i dels polítics, té més sentit que mai que respectem la voluntat popular, que s’ha expressat clarament a les urnes. Ara, aquest ple municipal es faria un flac favor si, enlloc de votar a favor d’un projecte, votés senzillament en contra d’unes persones o de les sigles d’un partit.

En segon lloc, en nom del meu partit vull manifestar el nostre agraïment als 2240 montcadencs i montcadenques que el passat 24 de maig van expressar la seva voluntat, el seu desig de que els hi representéssim, i que ens han situat per cinquena vegada consecutiva com a la força més votada.  També vull aprofitar per fer públicament un agraïment als companys i companyes del PSC que han format part d’aquesta candidatura i de l’equip de campanya, pel seu esforç, compromís i dedicació en una situació gens fàcil.

Aquest és el primer Ple Municipal de la història de Montcada i Reixac que se celebra amb vuit grups municipals. Els ciutadans i ciutadanes han volgut que aquest consistori sigui més plural, sense forces hegemòniques. No obstant això, també val la pena recordar que aquest fenomen va molt més enllà de Montcada i Reixac, que respon a una lògica d’àmbit català i espanyol.

I per responsabilitat nosaltres hem d’actuar conscients de la pèrdua de suport i de la fragmentació del ple. La resta de forces també han d’actuar amb coneixement de causa. Amb la responsabilitat que ens atorga la representació obtinguda, les propostes concretes de caire social, econòmic i participatiu que hem plantejat durant la campanya i la obligació de dur-les a terme; obligació i responsabilitat que tenim amb els ciutadans i ciutadanes que ens han donat el seu suport en aquestes eleccions.

I per coherència, donat que aquesta és la nostra lectura dels resultats de les municipals: Montcada i Reixac és un municipi que ha votat majoritàriament a les esquerres. La força més votada és qui ha d’ostentar l’alcaldia, però el PSC és conscient que li calen aliats. Hem d’actuar amb tota la modèstia. Aquest és el mandat de les urnes. I, nosaltres, conscients d’això, estenem la mà a les forces d’esquerres coherents i a totes les que estiguin disposades a participar del nostre projecte, que és un projecte per Montcada, no és un projecte identitari, ni de banderes ni nascuts d’interessos personals . Així és com ens ho han demanat els ciutadans i ciutadanes.

És evident que qui ha de fer més autocrítica som els que més vots hem perdut. Com nosaltres. Com el PSC. Nosaltres només vam obtenir 2.240 vots. Dic “només” perquè és veritat. En relació amb el 2011, n’hem perdut ni més ni menys que prop de 1.400. Són molts.

La fragmentació fa que qualsevol diferència de vots, per petita que sigui, tingui ara molta més rellevància que durant el mandat anterior. El PSC ha obtingut 120 vots més que ICV-EUiA i que Ciutadans. Són 120 paperetes que marquen la diferència. En segon lloc, ICV-EUiA ha empatat amb el PSC a quatre regidors. És cert, però vull subratllar que ha estat gràcies a l’atzar i no a la voluntat popular directament expressada a les urnes. Per atzar, en un sorteig.

Ara, pel bé de la ciutat, esperem que el nou govern tingui la força suficient per encarar els reptes del mandat que comença ara. Que no hi hagi problemes de cohesió.

Nosaltres confiàvem en encapçalar el proper govern però, ja que sembla que no serà així,

Confiàvem en encapçalar el proper govern però, ja que sembla que no serà així, ens posarem a la disposició de qui governi per tot allò que millori, faci avançar la nostra ciutat i beneficiï als montcadencs i montcadenques.

És per tot això que el Grup Municipal Socialista votarà a favor de la meva candidatura a l’Alcaldia de Montcada i Reixac.

Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *