El PSC proposa M. Carmen Porro per assumir l’alcaldia fins al final del mandat

El PSC proposa M. Carmen Porro per assumir l’alcaldia fins al final del mandat

El partit lamenta la tardança en l’execució de la sentència judicial que inhabilita Maria Elena Pérez.

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Montcada i Reixac presentarà M. Carmen Porro perquè assumeixi l’alcaldia fins al final del mandat. En el Ple extraordinari previst per aquest vespre (19:30 hores, Casa de la Vila), els socialistes defensaran que Porro ostenti la presidència del Consistori perquè ara és la candidata del partit més votat a les últimes eleccions municipals i, per tant, la persona que reuneix la major legitimitat democràtica per assumir les funcions. L’Agrupació local del partit considera que, a les portes de la contesa electoral, cal prioritzar l’estabilitat institucional. Els socialistes argumenten que la composició del futur govern de Montcada i Reixac l’hauran de decidir els ciutadans amb els seus vots en la imminent convocatòria electoral.

M. Carmen Porro ha estat alcaldessa accidental des del 23 de setembre. Té 50 anys. Està casada i té una filla. Viu al barri de Terra Nostra. És regidora des del juny de 1999. Fa 16 anys que és la responsable política de la Policia Local i dels departaments dedicats a fer que Montcada i Reixac funcioni cada dia: personal municipal, informàtica, transport i mobilitat. Aquest últim mandat també s’ha fet càrrec de la brigada. Ha estat la portaveu del Grup Municipal Socialista. Milita al PSC des del 1991. Va ser la secretària d’Organització de l’agrupació local entre el 1996 i el 2008.

El PSC no podia anticipar l’execució de la sentència ni forçar la dimissió de l’alcaldessa

El PSC se suma al disgust per la tardança en l’execució de la sentència judicial que inhabilita l’alcaldessa Maria Elena Pérez. Els socialistes posen de manifest que l’única persona que podia anticipar aquesta execució forçosa és la pròpia afectada per la condemna. Ningú altre podia forçar la seva renúncia a l’acte de regidora ni al càrrec d’alcaldessa. L’agrupació local recorda que l’acta pertany a la regidora i no al partit. A més, Pérez ja no forma part del Grup Municipal Socialista perquè va presentar la suspensió voluntària de la militància el dia 30 de març. El PSC ha demostrat la voluntat de resoldre la situació actual el més ràpidament possible amb la sol·licitud de la convocatòria d’aquest ple extraordinari immediatament després que l’Ajuntament rebés la notificació de la sentència. El ple no es podia convocar sense la notificació judicial ni la dimissió de Maria Elena Pérez. S’havia de complir almenys una d’aquestes condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *